Bondage

Wat is bondage

Bondage is een vorm van seksueel spel waarbij één persoon een ander persoon vastbindt voor seksueel plezier. Er zijn ook mensen die zelfbondage beoefenen tijdens masturbatie. Als onderdeel van de BDSM-gemeenschap wordt bondage vaak beoefend. Echter, veel stellen die zichzelf als “vanilla” identificeren, kunnen ook genieten van het experimenteren met seksuele bondage.

Fysieke bondage kan variëren van handboeien, blinddoeken en eenvoudige beperkingen tot touwen, mondknevels, seksspeeltjes en zelfs kooien. Huishoudelijke voorwerpen zoals stropdassen en panty’s kunnen ook gebruikt worden als hulpmiddelen bij bondage.

Bij de meeste bondage-activiteiten bindt een dominante partner (vaak aangeduid als de “rigger”) een onderdanige partner (soms aangeduid als een “bunny”) vast met behulp van één of meer van deze attributen. Ze kunnen lichaamsdelen, zoals enkels of polsen, aan elkaar vastmaken. Ze kunnen ook het lichaam van de onderdanige aan gewoon meubilair of seksspeeltjes vastmaken. De bevestigingen kunnen puur functioneel zijn of esthetisch aantrekkelijk, zoals bij de Japanse touwkunst kinbaku. Ze kunnen één enkele beperking gebruiken of meerdere, zoals bij mummificatie en sensorische deprivatie. Sommige dominante partners vinden het leuk om hun partners vast te binden en ze als menselijk meubilair te gebruiken.

Veiligheid is een belangrijke overweging bij het spelen met bondage. Beperkingen moeten stevig zijn zonder te strak te zitten, vooral rond gewrichten, de nek en belangrijke slagaders. Als vuistregel moet je één of twee vingers tussen de huid en de beperking of het tuig kunnen schuiven. Het is ook essentieel om een paar veiligheidsscharen bij de hand te hebben (die door stevige materialen kunnen knippen maar aan het uiteinde stomp zijn, zodat je niemand per ongeluk steekt).

Sommige stellen geven de voorkeur aan psychologische bondage, waarbij de dominante partner de onderdanige opdraagt om stil te blijven staan of een bepaalde positie vast te houden. Bereid om de dominante te gehoorzamen, heeft de onderdanige geen fysieke beperkingen nodig om te doen wat hen is opgedragen. Veel dominante partners geven hun onderdanigen een halsband als herinnering aan hun verplichting om zich over te geven, zelfs wanneer ze niet fysiek vastgebonden zijn.

Het proces van het aanbrengen van bondagebeperkingen kan zeer opwindend zijn voor de partners. Zodra de onderdanige volledig is vastgebonden, kan de dominante hen plagen met speeltjes of hun handen, orale of penetrerende seks met hen hebben, of hen op elke gewenste manier gebruiken volgens wat is afgesproken.

error: Content is protected !
Scroll naar boven