Human Furniture

Wat is Human Furniture (menselijk meubilair)

Forniphilia is de praktijk waarbij een onderdanig persoon wordt gebruikt als meubelstuk. Dominanten gebruiken doorgaans touw, harnassen, of beide om hun onderdanigen in de vorm van meubels te binden. Ze kunnen hen ook knevelen zodat ze stil zijn, net zoals echt meubilair. In sommige gevallen kan de dominant echter geen enkele beperking gebruiken en verwacht hij dat de onderdanige zelf de positie vasthoudt. De term forniphilia kan ook verwijzen naar de seksuele objectivering van mensen die op deze manier gebonden of gepositioneerd zijn.

De term forniphilia komt van het Oudfranse woord “furnir”, wat inrichten betekent, en het Griekse woord “philos”, wat liefde of aantrekkingskracht betekent. Mensen van elk geslacht kunnen deelnemen aan forniphilia, hoewel het veranderen van vrouwen in meubels de meest voorkomende praktijk is.

Erotisch fetisj-performancekunstenaar Jeff Gord zegt dat hij de term forniphilia heeft bedacht in 1998 nadat hij zijn webmaster van House of Gord, Aaron Bradley, het zag uitvoeren. De geschiedenis van forniphilia gaat echter verder terug. De Britse popartiest Allen Jones maakte zijn sculpturen Hatstand, Table en Chair in 1969. Als een duidelijke verwijzing naar forniphilia beeldt het vrouwen uit gekleed in korsetten, handschoenen en laarzen die poseren als verschillende meubelstukken.

Het creëren van een menselijke tafel met behulp van een onderdanige partner op handen en knieën is een van de meest voorkomende vormen van forniphilia. De dominant kan de rechte rug van de partner als tafeloppervlak gebruiken of een vlak materiaal, zoals een stuk hout of glas, er bovenop leggen. Als alternatief kan de onderdanige op zijn rug liggen en het vlakke materiaal met zijn handen en knieën omhooghouden. Een partner op handen en knieën kan ook dienen als voetenbankje waar de dominante persoon zijn voeten op kan laten rusten aan het einde van een zware dag. Een onderdanige kan ook gebonden worden als stoel waarop zijn dominante partner of een vriend kan zitten. Een staande onderdanige kan ook dienen als kapstok of kledingrek.

Forniphilia is een extreme BDSM-activiteit, aangezien de onderwerpen vaak strak vastgebonden zijn en verwacht wordt dat ze gedurende langere tijd stil blijven zitten terwijl ze als meubel fungeren.

Vanwege de manier waarop dominante personen hun onderdanigen positioneren voor forniphilia, wordt het soms ook wel “menselijk meubilair” of “meubelspel” genoemd.

Klik hier om terug te gaan naar het BDSM woordenboek van Meesteres Nina

error: Content is protected !
Scroll naar boven