Mindgames

Wat zijn Mindgames

Mindgames zijn BDSM-scènes waar dominante personen de psychologische of emotionele toestanden van hun onderdanige partners manipuleren. Deze scènes staan tegenover andere BDSM-scènes waarin de dominante personen proberen hun onderdanigen fysiek te manipuleren, zoals bij zweepslagen of bondage.

Mindgames worden soms ook wel mind play of emotionele BDSM genoemd.

Tijdens hoofdspelletjes spelen dominante personen doorgaans in op de angsten, onzekerheden en zwaktes van hun onderdanigen, waardoor ze deze onderdelen van zichzelf en hun hele wereldbeeld gaan onderzoeken. Hoofdspelletjes kunnen sterke emoties opwekken bij onderdanigen, waaronder vernedering en angst, maar ook opwinding. Onderdanigen worden aangemoedigd om kwetsbaar te zijn, dus een sterke band met hun dominante partners die gebaseerd is op vertrouwen is essentieel.

Sommige mensen geloven dat hoofdspelletjes niet-consensuele psychologische manipulatie omvatten. Het is echter belangrijk op te merken dat bij veilig BDSM-spel altijd toestemming wordt gegeven door de onderdanige partner. Zelfs als een stel overeenkomt om te handelen alsof de toestemming is ingetrokken, wat consensuele niet-toestemming wordt genoemd, moet er algehele toestemming worden gegeven voor handelingen, inclusief hoofdspelletjes. Toestemming kan altijd worden ingetrokken door het gebruik van veilige woorden in dergelijke afspraken.

Vanwege de intense aard van hoofdspelletjes moeten dominante personen uiterste voorzichtigheid betrachten bij het werken met onderdanigen met een laag zelfbeeld of een geschiedenis van emotioneel misbruik. Op dezelfde manier moeten dominante personen met een natuurlijk gebrek aan vertrouwen of respect voor groepen waar hun partners toe behoren ook voorzichtig zijn bij het gebruik van hoofdspelletjes.

error: Content is protected !
Scroll naar boven