Spreidstang (spreader bar)

Wat is een spreidstang

Ontdek de veelzijdigheid van een spreader bar voor spannende bondage avonturen! Een spreader bar is een speciaal soort bondage uitrusting waarmee je de benen of armen van een persoon kunt spreiden en vasthouden. Hoewel ze niet uitsluitend voor bondage zijn bedoeld, zijn ze erg geliefd in de BDSM-gemeenschap vanwege hun veelzijdigheid in zowel fysieke als psychologische scènes.

Spreader bars zijn meestal gemaakt van hout, metaal of plastic en velen hebben ingebouwde of afneembare boeien of bevestigingspunten aan beide uiteinden. Sommige veelzijdige spreader bars hebben meerdere bevestigingspunten of verstelbare bevestigingspunten voor een zeer aanpasbare ervaring. Tijdens intiem spel kunnen polsen, enkels, armen of benen van een persoon met boeien of touw aan de uiteinden van de spreader bar worden bevestigd. Uitbreidbare spreader bars kunnen het comfort van de gebonden persoon vergroten of hun flexibiliteit testen tijdens BDSM-scènes.

Een spreader bar maakt verschillende seksposities mogelijk. Zo is bijvoorbeeld een spreader bar die de benen spreidt perfect voor staande seks. Een spreader bar die de polsen en enkels verbindt, dwingt een onderdanige om voorover te buigen voor standjes van achteren en anale seksposities. Een spreader bar die de benen van de onderdanige naar achteren duwt, maakt diepere penetratie en stimulatie van de G-spot of P-spot mogelijk tijdens de missionarishouding. Een spreader bar kan ook de orale seks verbeteren door de benen van de onderdanige te spreiden voor meerdere orgasmes. Tijdens een langdurige spelsessie is het ook eenvoudig om van positie te veranderen met een spreader bar.

Naast het gebruik in koppelspel, is een spreader bar ook handig bij bondage-scènes waar geen objecten, zoals een hoofdeinde of stoelen, beschikbaar zijn om de onderdanige aan vast te binden. Bijvoorbeeld, een spreader bar kan worden gebruikt bij buiten spelen of tegen een muur.

Hoewel spreader bars meestal worden gebruikt voor spel tussen koppels, kun je er ook één gebruiken voor zelfbondage. Spreader bars zijn populair in alle seksuele oriëntaties en genderidentiteiten.

error: Content is protected !
Scroll naar boven